Industrihøreværn minimerer høreskader

Det er vigtigt, at man tager vare på sin hørelse. Det er noget, du skal bruge hele livet, og man sætter først rigtig pris på den, hvis man ikke har den længere. Hvis du arbejder et sted med høje lyder og støjgener, er det vigtigt at bruge industrihøreværn. Der findes forskellige industrihøreværn, der har forskellige fordele og anvendelsesmuligheder.

I nærværende artikel tages der udgangspunkt i tre typer af høreværn, som har hver deres kendetegn. Det drejer sig om formstøbte passive høreværn, formstøbte passive høreværn med Bluetooth samt formstøbte aktive høreværn. Alle sammen anvendes primært indenfor industrien.

Den første kategori er som sagt formstøbte og ideelle til arbejdsbrug. De er kompakte og har et lille håndtag, hvilket gør dem nemme at sætte i og tage ud. Tilmed kan man få dem med snor i, så der er mindre sandsynlighed for at tabe dem på gulvet. Yderligere har de en række tekniske kvaliteter, som uddybes i det følgende.

Industrihøreværn med smart teknologi

Som skrevet i ovenstående, er nogle industrihøreværn ikke bare et stort og klodset aggregat, som du tager udover ørerne. De formstøbte passive slags kan trykudligne, så medarbejderen kan have dem på hele dagen, uden at føle den mindste smule ubehag. Samtidig kommer de med et støjfilter, der kan dæmpe lyde proportionelt, alt efter hvilken frekvens de har.

Den anden type høreværn som kommer med Bluetooth, sikrer at medarbejderen uden problemer kan kommunikere i arbejdstiden. Ydermere har enheden lang batterilevetid samt streaming og taletid. Desuden dæmper mikrofonen baggrundsstøjen med 20 dB.

Den sidste type høreværn er de formstøbte aktive industrihøreværn, der aktivt kan udelukke støj over 85 dB. Endvidere kan de forstærke lyd, hvis der er behov for dette. De adskiller fra de andre typer ved, at de kun dæmper lyden når den overstiger de skadelige 85 dB. Dette er godt for den ansatte, der arbejder i miljøer med mange forskellige lydniveauer.