Italienske pasta specialiteter

Italien rummer af pastaretter specialiteter, som alle har hver deres egen autentiske smag og karakteristika. Her kan du læse mere om Italiens forskellige pastatyper og hvordan disse kan anrettes. Har du tidligere været i Italien eller måske set italienske film, så kan du genkende den charme og sydlige stemning, som kan måske kan genopleves gennem smagen af pastaretterne.

Pastaretterne rummer både af forskellige italienske råvarer og selve pastaens form, længde og tilmed indhold. Det kan eksempelvis være den klassiske ravioli, som er en form for kuvert med forskelligt indhold i. Indholdet kan både have den primære komponent med pesto og ost, eller tomat og basilikum. Det er dog den eneste pastaret, hvor de italienske råvare er inde i selve pastaen, hvis der ses bort fra den klassiske lasagne.  Dette betyder at der kun er få råvare, som skal tilføjes til anretningen. Hvilket eksempelvis kan være parmesan, oliven eller basilikum for at opretholde fast i den italienske smag til hele retten.
Foruden raviolien så er der spaghettien, som er den mere kendte og klassiske ret, der kommer med tomatsovs og kødboller eller tomat sovs. En af de mere utraditionelle pastaretter er gnocchien, som kan beskrives som en form for Italiensk dumpling, disse fremstilles af semoline, æg, hvedemel, ost, brødkrummer, majsmel eller måske andre grøntsager. Hertil kan den traditionelle italienske pesto passe perfekt til retten med spinat og parmesan.